META Sundhed (psyko-somatisk terapi)

HVAD ER META SUNDHED ?

META-sundhed (også kaldet psyko-somatisk terapi) er et helhedssyn på sundhed og sygdom og en model, som kan hjælpe dig med at forstå og tolke kroppens signaler. Helhedssyn betyder i META-sundhed, at vi ser mennesket som et hele af krop, sind, ånd og miljø. Når vi bliver ramt med forskellige skavanker, symptomer og sygdomme mener vi i META-sundhed, at det også handler om en følelsesmæssig ubalance. Det vil sige at kroppen (og dine symptomer) er en afspejling af, hvad der sker i dit liv på det følelsesmæssige plan.

Når vi oplever forskelige symptomer, smerter eller ubehag i kroppen kommer vi ofte til at se på det meget isoleret og ikke i et helhedssyn. Vi vil bare have det til at gå væk eller vi slår os til tåls med “at sådan skal det være”. Vi kan fx også forsøge at spise, drikke eller ryge det væk eller vi søger hjælp på forskellige måder for at få det væk.

I META- sundhed gør vi det lidt anderledes. Hvis du har et fysisk symptom/ubehag i kroppen får du støtte til at opdage sammenhænge og finde de skjulte budskaber kroppen har. Vi vil sammen finde det følelsesmæssige tema og snakke om, hvordan du kan bearbejde/rumme dette tema.

Vi vil også gå tilbage til 1. gang du oplevede symptomet, da symptomer starter med et chok/traume eller en ubehagelig oplevelse, som kroppen lagrer, hvis det ikke bliver løst/forløst med det samme. Mange chok/traumer kommer tidligt i vort liv.

Desuden vil jeg tage det brede perspektiv med – helhedssynet med krop, sind, ånd og miljø.

Når vi kigger på det følelsesmæssige tema og helhedssynet kan kroppens symptomer måske give dig en større forståelse og mening. Når der er noget der giver mening, bliver det mere begribeligt og håndterbart. Det kan være helende i sig selv. Det vil sige, at du nu kan samarbejde med din krop på en anden måde.

KROPPEN OG SYMPTOMER:

Kroppen opfatter vi i META-sundhed som meget intelligent og den gør alt for at hjælpe dig. Netop det sted dine symptomer sætter sig, kan fortælle hvad det følelsesmæssige tema kan handle om. Når vi sætter fokus på det følelsesmæssige tema, kan vi støtte kroppen til at finde en løsning på symptomet. Det vil sige, at din krop går fra at være besværlig til at være din egen intelligente hjælper.

Måske har du prøvet at få influenza når du endelig skal holde ferie efter en fortravlet periode på dit arbejde op til ferien. Ofte betragter vi det med irritation, da vi nu netop skulle nyde ferien. Men kroppen bruger faktisk tiden til at rense stressmængden ud af kroppen.

I vores dagligdag har vi en vekselvirkning mellem stressfase (konfliktfase) og en løsningsfase (regeneration), som er normal og sund fx vekselvirkning mellem arbejde og hvile. Men nogle gange bliver vi slået ud af kurs og stressmængden stiger. Når vi mister den naturlige vekselvirkning går kroppen gennem en proces, som du kan se på illustrationen, og det er et udtryk for at kroppen prøver at løse et problem. (Illustrationen er fra Mygind Institute.)

 

Nogle af symptomerne vi oplever er i fase 1 og andre i fase 2. Mange af dem er i fase 2, det vil sige vi har løst en følelsesmæssig udfordring. Det er ikke altid, vi har været fuldt bevidst om, hvad vi har ændret/løst eller det kan også være du ikke rigtig kan vriste dig fri af temaet, og du møder følelsen og symptomet igen og igen og dermed svinge mellem stressfasen og løsningsfasen.

Meta sundheds to faser

NÅR DU KOMMER MED ET SYMPTOM:

Når du kommer med et symptom laver vi en META-sundhedsanalyse, hvor vi sammen finder ud af:

  • hvad det følelsesmæssige tema kan handle om.
  • Hvilken fase du er i.
  • Hvad der har trigget eller løst det.
  • Lave en terapeutisk plan som indtager helhedssynet
  • og arbejde med de følelser, der er forbundet med symptomet. Det gør vi da gennem terapien, coachingen og/eller mindfulness.
  • Kombiner det evt. med massagen. Se under “jeg tilbyder”

Ring på 27858850 for at høre nærmere eller skriv til mig Hanne Borup via “kontakt”.

VIGTIGT:

META-Sundhed er ikke en erstatning for at søge lægehjælp eller anden psykologisk/psykiatrisk hjælp.