META Sundhed

HVAD ER META SUNDHED ?

META-sundhed er holistisk og en model, som kan hjælpe dig med at forstå og tolke kroppens signaler. Når vi bliver syge – fx med forskellige skavanker, symptomer og sygdomme mener vi i META-sundhed, at der også er noget følelsesmæssigt på spil. Det vil sige at kroppen (og dine symptomer) er en afspejling af, hvad der sker i dit liv på det følelsesmæssige plan.

Når vi så også kigger på det følelsesmæssige aspekt kan kroppens symptomer måske give dig en større forståelse og mening. Når der er noget der giver mening, bliver det mere begribeligt og håndterbart. Det kan være helende i sig selv. Det vil sige, at du nu kan samarbejde med din krop på en anden måde.

Når vi oplever forskelige symptomer, smerter eller ubehag i kroppen, bearbejder/løser vi dem på forskellige måder. Det kan være vi kompenserer for det, vi ignorerer det eller slår os til tåls med “sådan skal det være”. Vi kan fx også forsøge at spise, drikke eller ryge det væk eller vi søger hjælp på forskellige måder.

I META- sundhed gør vi det lidt anderledes. Hvis du har et fysisk symptom/ubehag i kroppen vil vi sammen finde det følelsesmæssige tema. Vi vil også gå tilbage til 1. gang du oplevede symptomet, da symptomer starter med et chok/traume eller en ubehagelig oplevelse, som kroppen lagrer, hvis det ikke bliver løst/forløst med det samme. Mange chok/traumer kommer tidligt i vort liv.

KROPPEN OG SYMPTOMER:

Kroppen opfatter vi i META-sundhed som meget intelligent og den gør alt for at hjælpe dig. Netop det sted dit symptomer sætter sig, kan fortælle hvad det følelsesmæssige tema kan handle om. Når vi sætter fokus på det følelsesmæssige tema, kan vi støtte kroppen til at finde en løsning på symptomet. Det vil sige, at din krop går fra at være besværlig til at være din egen intelligente hjælper.

Måske har prøvet at få influenza når du endelig kan holde ferie efter en fortravlet periode på dit arbejde op til ferien. Ofte betragter vi det med irritation, da vi nu netop skulle nyde ferien. Men kroppen bruger faktisk tiden til at rense stressmængden ud af kroppen.

I vores dagligdag har vi en vekselvirkning mellem stressfase (konfliktfase) og en løsningsfase (regeneration), som er normal og sund fx vekselvirkning mellem arbejde og hvile. Men nogle gange bliver vi slået ud af kurs, stressmængden stiger og når vi mister den naturlige vekselvirkning går kroppen gennem en proces, som du kan se på illustrationen, og det er et udtryk for at kroppen prøver at løse et problem. (Illustrationen er fra Mygind Institute.)

 

Nogle af symptomerne vi oplever er i fase 1 og andre i fase 2. Mange af dem er i fase 2, det vil sige vi har løst en følelsesmæssig udfordring. Det er ikke altid, vi har været fuldt bevidst om, hvad vi har ændret/løst og nogle gange kan vi svinge mellem stressfase og løsningsfase fx når vi er i tvivl eller laver midlertidige løsninger.

NÅR DU KOMMER MED ET SYMPTOM:

Når du kommer med et symptom finder vi sammen ud af:

  • hvad det følelsesmæssige tema kan handle om
  • Hvilken fase du er i
  • Hvad der har trigget eller løst det
  • Hvad du fremadrettet kan gøre/lære for at afhjælpe dit symptom
  • Lave en terapeutisk plan og bearbejde de udfordringer, der er kommet frem.
  • Kombiner det evt. med massagen. Se under “jeg tilbyder”

Ring på 27858850 for at høre nærmere eller skriv til mig via “kontakt”.

VIGTIGT:

META-Sundhed er ikke en erstatning for at søge lægehjælp eller anden psykologisk/psykiatrisk hjælp.