Mindfulness

MINDFULNESS TIL NÆRVÆR OG ØGET OPMÆRKSOMHED

Grundlæggende er mindfulness en disciplin, hvor man opøver et mere accepterende nærvær. Man forsøger at komme bag ens tanker, følelser og motivationer, for at nærme sig en dybere tilstand af ro og opmærksomhed. Mindfulness består af enkle øvelser, der opøver din opmærksomhed. Hensigten med opmærksomhedstræning er ikke med magt at få kontrol over sit sind, men at se dets sunde og usunde mønstre.

HVAD KAN JEG BRUGE MINDFULNESS TIL

Mindfulness er med til at aktivere en anderledes holdning til de endeløse rækker af tankemønstre, som demotiverer en eller forhindrer en i at leve livet fuldt ud. Når man er mere nærværende og opmærksom på det, der sker i øjeblikket, kan det hjælpe én til at give slip fortidens nederlag og bekymringer om fremtiden.

Når man bliver opslugt af tanker og prøver at slippe af med sine ubehagelige følelser, glemmer vi ofte kroppens signaler. Men kropsfornemmelser kan give en værdifuld information og ved at fokusere på disse, undgår man at blive revet med af bekymringer, spekulationer eller kritiske tanker. Signalerne viser, at noget ikke er, som det burde være, så det vil sige, de er specifikt designet til at få én til at handle, så en ubehagelig situation kan ændres. Man kan lære at forholde sig anderledes til de ubehagelige følelser og situationer.

Mindfulness har dokumenteret effekt på både stress, triste tanker og depression, selvkritik, velvære, immunforsvar etc.

MINDFULNESS TIL STRESS:

I træning i dit bevidste nærvær via mindfulness, bliver du bedre til at lytte til dig selv og dine stresssignaler. Når du bliver mere opmærksom på dine stresssignaler, giver det dig mulighed for at reagere mere hensigtsmæssigt på stressprovokerende situationer. Du får nogle enkle mindfulness øvelser, som du kan lave i hverdagen, som opøver din opmærksomhed, men også øvelser, som er med til at nedsætte stresshormonet.

MINDFULNESS TIL SELVVÆRD:

Mindfulness kan hjælpe dig til at styrke dit selvværd ved at blive mere accepterende overfor de ofte kritiske tanker, der ofte dukker op. Mange gange lader vi os fange af de kritiske tanker og de historier, der følger med de kritiske tanker. Mindfulness kan hjælpe dig med at slippe de dømmende tanker, og blot være til stede med det, der nu engang er.

Fundamentalt søger vi alle efter glæde og lykke, men ofte søger vi det i det ydre, hvilket giver en betinget glæde eller lykke. Når vi begynder at lytte og være mere opmærksomme på vores indre, kan vi med træning opleve en mere ubetinget glæde og lykke.

Få gerne kombineret terapi/coaching med mindfulness.

Eller se mere under kursus.